پوشش ویزیت و دارو یکی از پوششهایی است که شرکتهای بیمه در قالب طرحهای گروهی و انفرادی بیمه تکمیلی ارائه میکنند. اگر از خدمات بیمه تکمیلی درمان بیمه سامان بهرهمند هستید یا قصد دارید این بیمهنامه را تهیه کنید، بهتر است اطلاعاتی نظیر داروهایی که بیمه تکمیلی پوشش میدهد، داروهای خارجی و هزینههای قابل پرداخت ویزیت و دارو را کسب کنید. در این مقاله شرایط استفاده از پوشش ویزیت و دارو در بیمه تکمیلی سامان را بررسی میکنیم.
چه مواردی تحت پوشش بیمه تکمیلی سامان قرار دارد؟
- هزینههای بیمارستانی، اعمال جراحی خاص مانند عمل قلب باز
- اعمال جراحی سرپایی شامل مواردی نظیر شکستگیها، بخیه، ختنه، رادیوتراپی
- پوشش زایمان
- پوشش پاراکلینیکی شامل آزمایشات، سونوگرافی، سیتیاسکن، MRI و تست ورزش.
- هزینه درمان عیوب انکساری چشم با نمره چشم بالاتر از 3 دیوپتر
- هزینه آمبولانس و فوریتهای پزشکی در صورت بستری شدن بیمار
- هزینه درمانهای طبی به شکل بستری نظیر شیمی درمانی، رادیوتراپی، سنگشکن و...
- هزینههای دندانپزشکی
- هزینه ویزیت و دارو
- هزینه خرید عینک، لنز و سمعک
سقف تعهدات بیمه سامان در پوشش ویزیت و دارو
برای استفاده از پوشش ویزیت و دارو باید از فهرست داروهای تحت بیمه و سقف تعهدات شرکت بیمه مورد نظر اطلاع داشت. اگر بیمهگذار دارای بیمه تکمیلی گروهی باشد، تعداد پوششها و سقف تعهدات شرکت بیمه در هر یک از پوششها، فرانشیز و دوره انتظار به صورت توافقی بین بیمهگذار و شرکت بیمه تعیین میشود. در صورت برخورداری از بیمه تکمیلی گروهی سامان میتوانید علاوه بر استفاده از پوشش ویزیت و دارو با پرداخت حق بیمه اضافه از پوشش داروهای آزاد و تخصصی نیز برخوردار شوید. البته برای این منظور حتما باید پرونده درمانی خود را به بیمه سامان ارائه دهید. در صورتی که بیمهگذار یکی از طرحهای ششگانه انفرادی بیمه سامان را خریداری کرده باشد، میتواند از پوشش ویزیت و دارو بهرهمند شود. سقف تعهد این پوشش در طرح مهر، 100 هزار تومان، در طرح سروش 200 هزار تومان، در طرح شمیم 500 هزار تومان، در طرح وصال 800 هزار تومان و در طرح عقیق یک میلیون تومان است. طرح نسیم ارزانترین طرح بیمه تکمیلی انفرادی سامان پوشش ویزیت و دارو را ارائه نمیکند. فرانشیز درنظرگرفتهشده برای پوشش ویزیت و دارو در بیمه تکمیلی سامان 10 درصد است. بنابراین بیمهگذار باید 10 درصد هزینههای ویزیت و دارو را شخصا پرداخت کند.
چه داروهایی تحت پوشش بیمه تکمیلی سامان قرار دارد؟
در تعریف بیمه درمانی در مجموع سه نوع دارو وجود دارد: داروهای عمومی، داروهای آزاد و داروهای تخصصی. شرکتهای بیمه هزینه مربوط به داروهای عمومی را تا سقف تعهدات خود به بیمهگذار پرداخت میکنند. بیمه سامان شرایط دیگری برای استفاده از این پوشش قائل شده است و آن هم این است که پزشک معتبر باید داروها را تایید کرده باشد. همچنین در صورت تجویز داروهای خارجی، بیمه سامان هزینه داروی ایرانی معادل آن را به بیمهگذار پرداخت میکند. نکته مهم این است بیمههای تکمیلی، تمام داروهای تحت پوشش بیمهگر پایه را که توسط سازمان غذا و دارو نیز تایید شدهاند تحت پوشش قرار میدهند. بیمهگذار در صورت برخورداری از بیمهگر پایه میتواند بخشی از هزینه ویزیت و دارو را بر اساس تعهد بیمهگر پایه دریافت کند، سپس بیمه تکمیلی هزینه باقیمانده را طبق تعهداتش به بیمهگذار پرداخت کند.
چه داروهایی تحت پوشش بیمه تکمیلی قرار ندارد؟
داروهای معمولی که قیمت ارزانی دارند نظیر قرصهای سرماخوردگی، استامینوفنها، شربتهای ساده و... از فهرست داروهای تحت پوشش بیمه تکمیلی خارج شده است تا هزینههای آن به داروهای بیماریهای خاص، بیماریهای مزمن و صعبالعلاج اختصاص داده شود. بیشتر شرکتهای بیمه داروهای تقویتی و داروهای مکمل را تحت پوشش قرار نمیدهند.
نحوه دریافت هزینههای دارو و ویزیت از بیمه تکمیلی
بیمهگذار پس از پرداخت هزینه پزشک و نسخه دارو به یکی از شعبههای پرداخت خسارت شرکت بیمه مراجعه کرده و با ارائه مدارک لازم شامل قبض مهرخورده داروخانه و نسخه پزشک، هزینهها را بر اساس تعهدات شرکت بیمه دریافت میکند. بدیهی است بیمهگذار بخشی از هزینه ویزیت و دارو را به عنوان فرانشیز شخصا پرداخت میکند.